Getoonde prijzen zijn excl. BTW. Alleen B2B verkoop.
 

Bedrukte Dozen

Het bedrukken van uw verpakkingsdozen zorgt voor een nette uitstraling en meer naamsbekendheid. Het beste effect krijgt u natuurlijk bij een witte doos, maar bedrukken op bruin karton is, zeker in zwart, geen probleem. Als moderne onderneming hecht u veel waarde aan het imago van uw product. Hierbij spelen de kwaliteit en uitstraling van uw bedrukte dozen een belangrijke rol. Immers, deze verpakking dient uw product goed te beschermen om de kwaliteit te waarborgen en de presentatie te geven die uw product verdient. Uw eigen naam of productnaam en logo in de juiste kleurstelling op uw verpakking is hierbij onmisbaar.

Druktechnieken
Dozen kunnen in principe worden bedrukt met drie technieken nl.Offsetdruk Flexodruk,en Digitaal printen. De keuze voor één van de technieken hangt af van aantallen (oplage), kwaliteitswensen, formaat en kleurgebruik. Overigens zijn er meer technieken maar die worden slechts marginaal gebruikt voor de bedrukking van karton en dozen. Bijvoorbeeld diepdruk en zeefdruk.

Offset
Offsetdruk bestaat over het algemeen uit een dunne aluminium plaat waarop fotografisch een beeld is aangebracht. Om een afdruk te krijgen van deze offsetplaat moet deze eerst vochtig worden gemaakt. Alle niet-beelddelen nemen dit vocht aan. Daarna wordt de vettige inkt aangebracht.  Aangezien de natte niet-beelddelen de inkt afstoten, wordt deze alleen op de beelddelen aangenomen. De inkt wordt nu op een rubberdoek gedrukt en dan drukt dit rubberdoek het beeld op het papier.
Bij Full-color drukwerk is de drukpers voorzien van 4 druktorens met elk een eigen inktwerk en drukvorm (offsetplaat / cliché) voor de kleuren Cyaan, Magenta, Geel en Zwart. Een kleur wordt opgebouwd door het optisch mengen van rasterpuntjes. Uiteindelijk net als bij uw eigen thuisprinter. Een kleurenfoto op een afdruk is altijd "full-color".
Voor de productie van golfkartondozen wordt meestal eerst alleen de toplaag gedrukt offset. Deze wordt dan later samengevoegd (gecacheerd) met het karton. Karton met een dikte tot 0,8 mm zal doorgaans rechtsteeks door de offsetdrukpers gaan waarna het gestanst en tot een doos gemaakt wordt.
Kwalitatief is offset de beste optie. Door de hogere opstartkosten is de kostprijs per stuk meestal pas interessant bij grotere aantallen. Met offsetdruk kan zowel in full color (4 kleuren: CMYK) als in PMS kleuren gedrukt worden.
Vaak wordt al op de drukpers een beschermvernis (glans of mat) aangebracht. Lamineren achteraf is ook een mogelijkheid.

Flexo
Flexodruk is een rotatieve hoogdruktechniek. Hierbij wordt gewerkt met een verhoogt drukbeeld op de cliché, als een stempel. Kenmerkend voor flexo is de hoge snelheid waarmee gedrukt kan worden en de laagdikte 2,0 – 4,0 micron die op het product kan worden aangebracht. Met flexodruk is het nog niet mogelijk om zeer gedetailleerde foto's en afbeeldingen te drukken. Flexodruk / clichedruk wordt veelal gebruikt voor zwaar massieve kartonnage. Hierbij kunt u denken aan Amerikaanse vouwdozen, fruit- en groentedozen, visdozen, gehechte dozen en aanverwante verpakkingen.


Digitaal
Digitaal drukken is sterk in opkomst, mede omdat de kwaliteit en de snelheid steeds hoger wordt. Er zijn diverse digitale printtechnieken in de markt maar doorgaans betreft het inktjet. Door het lage opstarttarief (geen drukvorm/cliché nodig) kunnen we juist bij kleine aantallen een lagere prijs bieden. Een ander voordeel is dat er in full-color gedrukt kan worden. Doorgaans wordt er direct op de doos geprint.

Aanleveren drukbestanden
Voor het aanleveren van uw logo en/of andere afbeeldingen dient u rekening te houden met de volgende punten:

1 tot 3 kleuren PMS
U dient een Vector EPS- of Illustratorbestand aan te leveren bij ons. Deze dient te zijn opgebouwd uit PMS-kleuren. PMS staat voor Pantone Matching System (een kleurenwaaier) en is vergelijkbaar met RAL, maar dan voor de drukwerkindustrie. Net als verf wordt de inkt op kleur gemengd voor het drukken.

Vraag uw huisstijlontwerper of uw drukker om zo’n kleurgescheiden EPS-bestand. Zelf een EPS bestand maken kan alleen met de juiste grafische software en kennis. Als u alleen een JPG-bestand kunt aanleveren zullen er mogelijk meerkosten in rekening worden gebracht. Soms kan een PDF-bestand ook voldoende zijn, mits goed opgemaakt door de ontwerper.

Full color (CMYK) = 4 kleuren
Voor fullcolor-druk dient u bestand bij voorkeur een resolutie van 300DPI te hebben op het uiteindelijke formaat. U kunt u bestanden verzenden per e-mail of per Wetransfer (grote bestanden).

Kleurafwijkingen
Wij kunnen helaas geen harde garanties afgeven betreffende eventuele kleurafwijkingen. Onze professionele drukkers houden genormeerde standaarden aan zoals het PMS-matching system en geavanceerde kleurmeettechnieken waarmee o.a. de densiteit van de kleur wordt gemonitord. Echter, de materiaalkleur, kartonoppervlak en kwaliteit van de aangeleverde bestanden hebben allemaal in meer of mindere mate invloed op de kleur. Per drukprocedé kunnen kleuren ook weer anders uitpakken. Zo zijn niet alle PMS kleuren exact na te maken in Full Color. Een verstandig idee is om bijvoorbeeld altijd een bestaand drukvoorbeeld / kleurvoorbeeld naar ons te zenden zodat die als referentie gebruikt kan worden.